Sinterklaasactie 2013

Een lekker zonnetje en een zachte temperatuur voor de tijd van het jaar. De weergoden waren ons wederom gezind op 16 en 23 november.

Het blijkt toch elk jaar weer spannend te zijn of de Sinterklaasactie door kan gaan. Niet zozeer vanwege de financiën of de beschikbaarheid van Sinterklaas en de Zwarte Pieten. Nee, het spannends is toch altijd weer de weersvoorspelling. Alhoewel…de Zwarte Pieten discussie loog er ook niet om dit jaar. Wees gerust, ik ga deze niet nog eens dunnetjes over doen. Dat heeft voor mij geen enkele functie. Wat ik er wel over wil zeggen kan heel kort. Blijf met je tengels van dit fantastische kinderfeest af!

Dat gezegd hebbende kan ik u vertellen dat we dit jaar ook weer twee geweldige dagen hebben gehad. Sinterklaas heeft weer zijn uiterste best gedaan om een achttal gezinnen te bezoeken in West- Friesland. Dag 1 speelde zich met name af in de directe omgeving van Alkmaar, terwijl we de tweede dag meer in de richting van Den Helder hebben gereden. Het was gezellig druk op straat en een aantal kinderen uit de buurt hebben spontaan een rondje meegereden achterop bij een Zwarte Piet. Al met al kunnen we terugkijken op twee zeer geslaagde dagen en we hopen dat we in 2014 opnieuw met Sinterklaas een aantal gezinnen weer blij kunnen maken.

Langs deze weg wil ik alle vrijwilligers die hebben meegeholpen met deze Sinterklaasactie van harte bedanken voor hun inzet. In het bijzonder wil ik het TATA Steel Sinterklaasfonds van harte bedanken voor hun donatie. Tevens dank aan Thea van Duijn van Alkcare voor het verzorgen van de warme maaltijden en de lunch locaties. Een speciaal dankwoord gericht aan de verkeersregelaars. Zij hebben met een kleine groep het gepresteerd om op beide dagen iedereen veilig van A naar B te begeleiden. Daarvoor wil ik mijn waardering en bewondering uitspreken. Dankjewel Taco, Michael, Jo, Maarten, en Wouter.

Foto’s van deze dagen zullen snel op de site staan.

Albert van Duijn
Voorzitter 2Wheels4Wings