Schumacher!

De eerste toertocht heeft plaatsgevonden in 2004. Organisator en oprichter Albert van Duijn heeft toen 20 motorrijders gevonden die een tocht wilden rijden met een verstandelijk gehandicapt kind achterop. Albert vertelt: "Met zijn armen stevig om het lijf van mijn vriend René schreeuwt Jean, een jongen met Down syndroom, de naam van zijn favoriete coureur uit. De adrenaline schiet door zijn lijf als hij achterop de Yamaha XJR 1300 van René uit de startblokken schiet. Het was toen op een zaterdagmiddag in België op een zomerkamp voor verstandelijk gehandicapte jongeren dat ik wist dat ik een motortoertocht voor deze jongeren in Nederland wilde gaan organiseren. Eenmaal thuisgekomen die avond ben ik direct aan de slag gegaan. Oproepen op internet, vrienden enthousiasmeren. Het resulteerde het jaar daarop in een eerste toertocht voor een organisatie in Beverwijk. Met 20 motorrijders en evenzoveel kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking een leuke rit gemaakt naar Volendam en weer terug."

Nu

Met een groep van zo’n 250 vrijwilligers die zich op de verschillende evenementen belangeloos inzetten, kunnen we veel mensen de dag van hun leven bezorgen! Dit zijn niet alléén motorrijders maar ook EHBO-ers, mensen die de lunch klaarmaken en uitdelen, mensen die de helmen helpen op doen, fotograferen en ga zo maar door. Momenteel organiseert 2Wheels4Wings zo’n 6 tot 8 evenementen per jaar. Van motorritjes met bejaarden, een persoonlijke wens van een ernstig ziek kind of onze Sinterklaasactie waarbij we met gemotoriseerde Zwarte Pieten en Sinterklaas in een zijspan, gehandicapte kinderen thuis bezoeken.

We maken het allemaal mogelijk! Zie ook onze promotiefilm om een nog beter beeld van onze stichting te krijgen. Beelden zeggen tenslotte meer dan 1000 woorden.

Video

Om al deze acties ook komend jaar weer mogelijk te kunnen maken
HEBBEN WIJ UW STEUN HARD NODIG!

Wilt u ook een steentje bijdragen of wilt u aanvullende informatie,

mail dan naar secretariaat@2wheels4wings.nl

Een bijdrage storten kan op rekeningnummer

NL79 RABO 0137 1867 03

Sponsoren

Sponsoren spelen voor ons een cruciale rol. Zonder hun steun, in welke opzicht ook, kunnen wij nooit datgene doen wat wij onze doelgroepen graag willen bieden. Op de sponsorpagina ziet u welke bedrijven en/of instellingen ons elk jaar weer ondersteunen.

Appierun

De Appierun is het grootste evenement van stichting 2Wheels4Wings. Altijd in mei georganiseerd met met deelname van 100 a 150 enthousiaste motorrijders, Trikers en zijspannen. Met elk jaar een bijzonder element in de dag zoals bijvoorbeeld een rondje op het circuit van Zandvoort of met zijn allen vlak langs de vijfde baan op Schiphol mogen rijden met landende vliegtuigen! We zijn de afgelopen jaren nog een aantal malen naar België gegaan om deel te nemen aan de rit waarmee het allemaal begonnen was. En de Belgische kids hebben in 2013 ook meegedaan met de Appierun. Een geweldig moment!

En meer

De afgelopen jaren hebben we diverse doelgroepen erbij gekregen waarvan ouderen die wonen in Woonzorgcentra of verpleeghuizen een heel bijzondere is. Wat altijd opvalt is dat de ouderen die met ons meerijden weer een beetje rebels worden en zich weer even jong voelen.

Zoals eerder vermeld gaan we in de winter er nog een keer op uit. Met Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten bezoeken we dan een aantal gezinnen thuis die een bijzonder bezoek van Sinterklaas verdienen. Met kadootjes voor alle gezinsleden. En daarna met zijn allen de kou trotseren door een mooi ritje te maken achterop of in een zijspan. Uiteraard begeleidt door ons eigen team verkeersregelaars zodat je een echt VIP gevoel krijgt. Want dat is het doel van stichting 2Wheels4Wings.