Cabriorun 11-06-17

Ons team verkeersregelaars heeft op zondag 11 juni zich weer van hun beste kant laten zien door op de Cabriodag 2017 ruim 100 cabrio’s met 133 deelnemers veilig door het verkeer te loodsen. De cabriodag wordt georganiseerd door “de Heeren van Scaghen”. De lunch werd ons aangeboden door McDonald’s te Schagen. Voor het team begon de dag bij Albert thuis met de briefing. Onder het genot van enige belegde broodjes en vloeibare verfrissingen, luisterde de teamleden aandachtig naar Albert die vandaag de rol van toercoördinator op zich nam. Hierna begaven zij zich naar Schagen alwaar bij aankomst het plein al gezellig vol stond met cabrio’s. Wat restte was de motoren voorzichtig door de mensenmassa naar de startopstelling manoeuvreren.

Nadat alle cabriorijders en passagiers zich verzameld hadden, nam Albert wederom het woord om de chauffeurs van een aantal spelregels op de hoogte te stellen zodat de toer veilig plaats kon vinden. Hierna 3 .. 2 .. 1 .. START UW MOTOREN.

De rit ging voornamelijk over mooie, smalle landweggetjes en af en toe door pittoreske dorpjes alwaar vele toeschouwers de stoet stonden toe te zwaaien. Bij de pauzelocatie waren medewerkers van de plaatselijke McDonald’s druk bezig met het aanvoeren en uitdelen van de lunchpakketjes en de o zo welkome drankjes. Het was heet die dag, zo rond de 27 graden C. De meeste deelnemers bleven in de zon staan, maar een aantal teamleden van de verkeersregelaars zochten het overdekte terras van de McDonald’s op. Wat wil je … in die motorpakken word behoorlijk wat afgezweet. Ook de tweede rit was weer mooi. Blijde gezichten, zwaaiende passagiers en oplettende verkeersregelaars.

Na aankomst bij de start/finish, stortte de meesten zich op de koele drankjes om het verloren vocht weer aan te vullen. Hiervoor waren door de organisatie een aantal consumptiebonnen uitgedeeld.
Na een uurtje begon het plein langzaam maar zeker leeg te lopen. Ook het team verkeersregelaars vertrok naar huis. Trots dat zij wederom een knappe prestatie hebben verricht.

Bekijk hier de foto's.