Appierun 27-05-17

Voorbereiding in de vroege ochtend
Voor de organisatie, een aantal leden van het team verkeersregelaars en onze vrijwilligers (wat zouden we zijn zonder hen) ging de wekker vroeg af. Reeds om 06.00 u. waren zij op dagcentrum “De Vaart” aanwezig om alle voorbereidingen te treffen. Wat een toewijding om zo vroeg, in alle warmte die er toen al was, het werk met beide handen aan te pakken. Binnen was het nog warmer. Petje af voor de vrijwilligers die in de sauna (zo mag je het wel noemen) alle broodjes voor de lunch aan het smeren waren en vervolgens de lunchpakketjes samenstelde. PFFFF.

Signing off Appierun 2017, Albert’s pech
All good (and hot) things must come to an end…Dat dacht ik gisteren toen ik achterop bij Peter rond vijf uur het terrein opreed in Hoofddorp. Het was al erg stil en ik baalde ervan dat mijn motor het in Vinkeveen had begeven. Verstopte brandstofleiding was de diagnose van de Wegenwacht. De Varadero mocht op transport. Maar goed, zoals Johan Cruijff ooit zei; Elk nadeel heb z’n voordeel! Ik had tijd zat om mijn ‘Signing off’ tekst voor FB te bedenken. “Ik denk dat we gisteren een aantal records hebben gebroken”, had ik zo bedacht op de vluchtheuvel van de N201 bij hectometerpaal 50.0 re. Het is de eerste keer dat ik de Appierun niet heb kunnen uitrijden. Je kunt je voorstellen dat ik daar van baal. Maar… ik heb in al die jaren nog nooit zo’n enthousiast en persoonlijk onthaal gekregen toen ik uiteindelijk achterop aankwam in Hoofddorp! Er stond nog een bordje met een hamburger en worstje klaar, en ik was nog net op tijd om een ijsje te eten. Elk nadeel heb z’n voordeel!!

Records
Allereerst natuurlijk de temperatuur. Dit was de warmste Appierun ooit met 31.2 graden Celcius! Het tweede record was de consumptie van nattigheid. Ik weet niet precies het aantal liters maar geloof me, het was meer dan ooit! Er stonden zelfs rijders met hun Jumbo bekertje naar de hemel in de hoop dat deze met water gevuld zou worden! Fat chance. Gelukkig kwamen Priscilla en Thea met verkoelende drankjes en een begripvolle glimlach langs om de bekers te vullen. Dan de Schuimkragen. Zij hebben meer dan ooit een hoeveelheid lucht in hun blaasinstrumenten moet persen. Niet om er geluid uit te krijgen, maar om hun collega’s nog enigszins verkoeling te geven.

Er was ook een record aantal deelnemers dat zonder afmelding niet was komen opdagen. Daar maken we niet veel woorden aan vuil. Ze hebben een f****ng great day gemist! Het volgende record is het ‘improviseren in de hitte’ record. Wouter en ik zijn ongelooflijk trots op alle vrijwilligers die gisteren op een geweldige wijze zijn omgegaan met de extreme omstandigheden. Zo is er in de middag een extra stop gemaakt bij een bedrijf om daar weer wat te kunnen drinken. Ook de mensen die bij 31.2 graden achter de BBQ toch weer die lekkere hamburger hebben gebakken. Eigenlijk was de BBQ niet nodig. Die stond al aan de hemel. En de dames die om 0600u in de ochtend in een bloedheet gebouw al die lunchpakketten hebben klaargemaakt in een recordtijd! Een ander mooi record is het aantal motorrijders met het hart op de goed plaats. Zij waren gisteren allemaal aanwezig om er, ondanks de hitte, een topdag van te maken! Het laatste record…daar ben ik niet zo blij mee, is mijn pechsituatie zoals ik eerder al noemde.

Greetz, mede namens Wouter,
Albert (Appie)

Passagier Iris
Ik heb er weer veel zin in. Al die mooie motoren. Het is altijd gezellig op de Appierun. Vandaag is het wel erg warm.

Vrijwilligster Trea
Ik vind het geweldig, wat een goede organisatie. Er zijn een hoop mensen en ook veel vrijwilligers. Dit is de eerste keer dat ik voor de Appierun vrijwilligster ben en ik vind het helemaal leuk. Ik hou mij voor de volgende Appierun ook beschikbaar. Geweldig dit.

De loterij heeft € 200,- opgebracht.
Goed gedaan Maxime en Isa

Tot slot de reactie van verkeersregelaar Taco op de vraag wat hij van de dag vond.
Warm .. Warm .. Warm .. Vermoeiend .. Warm .. Warm en nog vermoeiender. Maar ondanks dat … een TOP dag achter de rug die ik voor geen goud had willen missen.

Dank je wel Taco

Wat een Plaatje!!!

Wat een plaatje!!!

Geplaatst door Stichting 2Wheels4Wings op Zondag 10 juni 2018

Bekijk hier de foto's (met dank aan 112 Meerlanden) of neus eens rond op onze Facebook pagina.