Appierun 09-06-18

Waar te beginnen

Uiteraard kan je beginnen met “het was weer een fantastische dag”, wat het ook was, maar dit maal beginnen we dit verslag iets ingetogener.

Zoals velen van jullie weten, zijn een aantal mensen al enige tijd zeer druk bezig met het klaarstomen van ons eigen zijspan. Met de nadruk op “zeer druk”. Het was de bedoeling om het zijspan, voordat de run daadwerkelijk van start zou gaan, te onthullen, ware het niet dat er op die ochtend geen zijspan te bekennen was om te onthullen. Met pijn in het hart moest onze voorzitter Albert te kennen geven dat het zijspan het de avond ervoor begeven heeft.

Vrijdagavond 8 juni, de laatste uurtjes zweten, moe maar zeer voldaan, kregen de heren dan eindelijk het zijspan gereed om hem dezelfde avond nog richting Hoofddorp te rijden.
Elf uur in de avond, Wouter, onze toercoördinator, voorop en Albert vol trots met het zijspan er achter. De rit ging voorspoedig tot het moment, op de A9 vlak voor afslag Haarlem, dat Wouter in z’n spiegel keek en ineens het licht van het zijspan uit zag gaan. In eerste instantie dacht hij … “ach kwestie van een lampje vervangen”. Helaas bleek de werkelijkheid anders. Het complete elektrische systeem van het zijspan was uitgevallen.

Albert en Wouter kregen het zijspan niet meer aan de praat. Ook de inmiddels opgetrommelde wegenwacht slaagde er niet in het zijspan te laten brommen. Anderhalf uur hebben de medewerkers van de wegenwacht het geprobeerd. Achteraf bleek dat de kabelboom te veel mankementen vertoonde om nog gerepareerd te kunnen worden. Even later stond het zijspan op een aanhanger en liet zich transporteren naar het huis van Wouter. Het was toen drie uur in de nacht.

De volgende dag, de dag van die fantastische Appierun 2018, stonden Albert en Wouter, na slechts een paar uurtjes slaap gewoon weer op appel. Heren, een heel groot compliment. Hierbij een tweetal korte filmpjes van het zijspan.

Wat een Plaatje!!!

Wat een plaatje!!!

Geplaatst door Stichting 2Wheels4Wings op Zondag 10 juni 2018

De eerste meters van Albert....

De eerste meters...

Geplaatst door Stichting 2Wheels4Wings op Zondag 10 juni 2018

Genoeg getreurd

Hee, luister … Dit is wel de dag van de Appierun en die laten we niet verpesten. Zelfs niet door een niet aanwezige, zwaar defect zijspan. Er moest gereden worden. Al die koppies met hoge verwachtingen van deze dag moesten voorzien worden van een lach van oor tot oor. En dat zal ons lukken ook. Wij zijn 2Wheels4Wings en wij staan garant voor zo’n glimlach.

‘Smorgens vroeg, vanaf 6:30 uur. waren bestuur, team verkeersregelaars en alle vrijwilligers druk bezig met de voorbereidende werkzaamheden zoals het verzorgen van de lunchpakketjes, het opzetten van de inschrijftent, klaarleggen van de leenhelmen en het uitstallen van heerlijke hapjes en drankjes. Langzaam stroomde de motorrijders binnen en lieten hum stalen rossen gewillig controleren. Deze controle is verplicht om er voor te zorgen dat alle deelnemende motoren veilig zijn. Voldoende profiel, alle richtingaanwijzers doen het, verlichting en ga zo maar door.

Ook de passagiers druppelden binnen. Elke deelnemer moest zich even melden bij de inschrijftafel. Alleen dat al levert een gezellige boel op. Nieuw dit jaar was dat men op het inschrijfformulier kon aangeven of men wel al dan niet gebruik wilde maken van de geboden avond maaltijd. Deze keer een heerlijke BBQ. Had je gekozen voor wel mee eten, kreeg je een bandje om van een andere kleur dan diegene die aangegeven hadden geen gebruik te willen maken van de BBQ. Hier is bewust voor gekozen om te zorgen dat er niet (te) veel etenswaar moest worden weggegooid. Voor diegenen die geen eigen helm tot beschikking had, lagen er voldoende klaar om te lenen. Even passen en klaar voor de rit.

Na de uitleg van Albert en de belangrijke veiligheidsinstructies van Wouter, was het eerst tijd voor een leuke groepsfoto van onze motorrijders en passagiers compleet met spandoek van diverse sponsoren. Het koste drie pogingen om iedereen luidkeels het woord ZIJSPAAAAAANNN te laten gillen en de handjes de lucht in te krijgen.

Daarna klom iedereen op de motor en wachtte op het sein te mogen vertrekken. De toertocht was wederom een prachtige en vooral zeer afwisselend wat het ook interessant maakte. Diverse stadsgebieden, maar ook prachtige landweggetjes zoefden onder onze wielen door. De temperatuur was heerlijk om motor te rijden. Na de ochtendrit hielden we pauze op het parkeerterrein van een camping in Gaasperdam. Hier werden de lunchpakketten uitgedeeld die een aantal van onze vrijwilligers vroeg in de ochtend liefdevol hadden gemaakt. Na de smakelijke lunch stapten onze vrijwillig motorrijders en hun passagiers weer op hun stalen ros voor de middagrit om zo’n anderhalf uur later bij OTT dagcentrum De Vaart aan te komen. Iedereen afstappen en even rekken en strekken. Er werden bonnetjes uitgedeeld om gratis een heerlijk bolletje ijs te kunnen bemachtigen bij de ijscowagen.

Diegenen die bij de aanmelding hadden aangegeven mee te willen eten, kwamen niets te kort. Een heerlijke BBQ viel hun ten deel. Rond de klok van vijf was het weer gedaan en ging iedereen richting huis.

De fotogalerij en vooral de film geven in beeld en geluid weer hoe prachtig deze dag is verlopen. Met dank aan Frank Heemskerk (foto’s) en Jan Simonis (film) voor hun bijdrage. Klik hier voor de foto's.

Wat een Plaatje!!!

Wat een plaatje!!!

Geplaatst door Stichting 2Wheels4Wings op Zondag 10 juni 2018

Zijspannen en Trikes
We kunnen het niet vaak genoeg roepen. Voor al onze toertochten, klein of groot, zijn wij altijd op zoek naar motorrijders met een zijspan of trike. Deze hebben we hard nodig om al onze passagiers die niet achterop een solomotor kunnen toch enorm blij te mogen maken met een fantastische motorrit. Bij deze ons vriendelijk doch dringend verzoek om bezitters van een zijspan of trike enthousiast te maken voor deelname aan onze toertochten.

Sponsoren
Wat is stichting 2wheels4wings zonder sponsoren. Ook dit jaar zijn er weer talloze sponsoren geweest die ons, op welke manier ook, hebben ondersteund om de Appierun 2018 weer tot een groot succes te maken. Neem een kijkje op onze sponsorpagina. Aan alle sponsoren uiteraard weer onze enorme dank.

We sluiten af
Na het lezen van dit verslag, het bekijken van de foto’s en de film weten we zeker dat jullie volgend jaar ook weer van de partij willen zijn. Jullie zijn uiteraard van harte welkom. Vertel het door aan je vrienden en vriendinnen.

Vrijwilligers
Zoals wij niet zonder sponsoren kunnen, zijn wij ook niets zonder onze vrijwilligers. Vrijwilligers voor het maken van een paar honderd lunchpakketten, het uitdelen van de hesjes. de hulp bij het passen van de helmen, het uitdelen van fris en versnaperingen. Ook niet te vergeten zijn onze verkeersregelaars die ook deze keer, samen met een aantal motoragenten, hebben gezorgd dat de hele stoet zonder problemen en vooral veilig de toer konden voortzetten. Aan alle vrijwilligers … reuze bedankt voor jullie tomeloze inzet.

Bestuur en organisatie
Voordat sponsoren en vrijwilligers hun bijdragen kunnen leveren, moet een en ander wel georganiseerd worden. Ook voor het bestuur en iedereen die een bijdragen heeft geleverd aan de organisatie van de Appierun 2018 …. Chapeau voor jullie harde werk. Dank jullie wel.