Onze verkeersregelaars

Onze verkeersregelaars

Stichting 2Wheels 4Wings heeft haar eigen team verkeersregelaars. Een hecht team dat zich tijdens elke run weer belangeloos inzet om alle deelnemende motoren veilig door het drukke verkeer te begeleiden. Je kan dan denken aan het stilzetten van al het overige verkeer op bijvoorbeeld rotonden en (drukke) kruisingen. Tevens houden zij de veiligheid van de motorrijders en passagiers goed in de gaten. Zo wordt er goed gelet of iedereen zich aan de afgesproken regels houd. Door de regels goed te volgen houden we het veilig en ook leuk. Elk jaar weer volgen onze verkeersregelaars een verplichte cursus en zorgt de stichting periodiek voor extra interne trainingen. Hierdoor blijven zij scherp en alert en dragen zo hun steentje bij om elke run weer tot een succes te maken.

Helaas krijgen verkeersregelaars ook te maken met agressie. Regelmatig zelf. In het nieuwsblad Metro werd hier een volledige pagina aan gewijd.

Instructievideo

Bij elk evenement wijst onze toercoördinator Wouter de deelnemende motorrijder op een aantal regels waaraan zij zich moeten houden om de toer veilig te laten verlopen. Regelmatig ontdekken onze verkeersregelaars dat het naleven van deze regels niet altijd vlekkeloos verloopt. Om de woorden van Wouter kracht bij te zetten, hebben een aantal leden van het team verkeersregelaars een instructievideo gemaakt om zodoende in beeld te laten zien hoe het wel moet maar ook juist niet. In het tweede deel van de video komen tevens een aantal signalen aan bod die je van de verkeersregelaar kunt verwachten in bepaalde situaties.

Instructievideo

Trainingsdag 30 april 2017

Instructievideo

Wat een geweldige VR-dag hebben we gehad! Veel geleerd mede door goede en pittige discussies om onze vaardigheden en de teamdynamiek te verbeteren en optimaliseren. In de ochtend was er onder andere een training Performance Advantage voor verkeersregelaars. Deze training werd gegeven door Albert. In deze training werden de vaardigheden aandacht en waarnemen getraind. Tevens werd er uitgebreid ingegaan op stress in het algemeen alsook bij het uitoefenen van onze taak als verkeersregelaar. Hierbij werd een ademhalingstechniek geoefend om het stress gevoel te verminderen.

In de middag hebben we zowel een rijdende begeleiding gedaan als een statische verkeersregeling op een kruispunt. Ed Schouten heeft alles geobserveerd en het team van waardevolle feedback voorzien. Met dank aan mede bestuurslid Wouter voor de mooie faciliteiten waar we gebruik van mochten maken.

Maak kennis met het team

Uit de oude doos

Die mooie geel/oranje regelaarsjassen die ons team tegenwoordig draagt hadden wij jaren geleden nog niet. Deze zijn gesponsord door Luchtverkeersleiding Nederland. Uiteraard zijn wij hier zeer dankbaar voor. Het straalt kracht en professionaliteit uit. Hieronder een aantal foto’s waarin te zien is hoe onze verkeersregelaars er toen uitzagen.